Advies Reumafonds over kiezen zorgverzekering reumapatiënten

Het Reumafonds heeft voor mensen met reuma een speciaal stappenplan en de Reumazorgverzekeringwijzer ontwikkeld. Omdat nog niet alle polisvoorwaarden van de zorgverzekeraars bekend zijn, adviseert het Reumafonds mensen met reuma om nog geen verzekeringspolis af te sluiten, maar zich wel alvast te gaan oriënteren. Het stappenplan biedt mensen met reuma inzicht in hun persoonlijke situatie en de zorg die zij in 2016 verwachten nodig te hebben. 

Lancering Reumazorgverzekeringwijzer 

Het Reumafonds weet dat het kiezen van een zorgverzekering complex, lastig en onoverzichtelijk is. Naast het stappenplan heeft het Reumafonds, in samenwerking met ZorgverzekeringWijzer, de Reumazorgverzekeringwijzer ontwikkeld. Hiermee kun u zorgverzekeringspolissen vergelijken op zorg die voor u persoonlijk belangrijk is. Zo kunt u kijken naar behandelingen in ziekenhuizen, en naar vergoeding van fysiotherapie, voetzorg, hulpmiddelen en kuurbehandelingen. U vindt het stappenplan en de Reumazorgverzekeringwijzer op de website van het Reumafonds. 

Wanneer kiezen? 

Tot en met 31 december heeft u de tijd om een keuze te maken voor uw zorgverzekering voor het aankomend jaar. Omdat zorgverzekeraars en ziekenhuizen er nog niet uit zijn, adviseert het Reumafonds mensen met reuma om te wachten met het maken van een keuze voor een zorgverzekering tot het moment dat alle contracten tussen de ziekenhuizen en verzekeraars bekend zijn. Met behulp van het stappenplan kunt u zich wel alvast voorbereiden en oriënteren op een keuze. 

Reumazorgverzekeringwijzer 

De Reumazorgverzekeringwijzer wordt automatisch aangevuld met nieuwe informatie. Zodra alle gegevens binnen zijn en de Reumazorgverzekeringwijzer compleet is, laat het Reumafonds dat weten. Zij adviseren om altijd de polisvoorwaarden en vergoedingen zorgvuldig na te lezen voordat u een keuze maakt voor een zorgverzekering. Dat maakt het risico kleiner dat u achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.