Auto- en motorsport samen sterk in strijd tegen de spierziekte ALS

Het komende raceseizoen krijgt de genadeloze zenuw-spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) veel aandacht op circuits in Europa. Een aantal coureurs heeft gezamenlijk besloten Project MinE te promoten in de auto- en motorsport. Naast het ALS-logo zal Project MinE op zowel materiaal als teamkleding duidelijk zichtbaar zijn. Project MinE is de naam van het grootste internationale genetische onderzoeksproject naar de oorzaak en behandeling van deze genadeloze ziekte.

De saamhorigheid om ALS en Project MinE te ondersteunen is groot onder de coureurs van de diverse teams in de klassen GT Open, GT4, Carrera en zelfs in de entreeklasse van de Formule 1, de Renault World Series. Daarnaast wordt Project MinE gesteund door de endurance races, het smeeroliemerk Vrooam en staat de naam van het project op de virtuele auto’s van Rotter Graaf racing.  In samenwerking met de desbetreffende raceteams en de diverse Europese ALS-stichtingen is Project MinE het komende raceseizoen veelvuldig op de Nederlandse en Europese circuits te zien.
 

Meindert van Buuren, rijder in de hoogste klasse: “Ik ben bekend geworden met ALS door Bernard Muller, een patiënt en iemand die niet opgeeft, een mentaliteit die goed past bij de racewereld. Vandaar dat wij dit project van harte ondersteunen om uiteindelijk de finishvlag voor deze ziekte te kunnen zwaaien.”

Bernard Muller: “Het is fantastisch om te zien hoeveel steun er is in de strijd tegen deze ongeneeslijke ziekte. Laten we hopen dat de snelheid waarmee de rijders over de circuits rijden symbool staat voor de zoektocht naar de oorzaak van ALS. Patiënten hebben gemiddeld slechts 3-5 jaar te leven en geld voor onderzoek is hard nodig om dit vooruitzicht te veranderen.”