Oprichter Buurtzorg Nederland begint eigen zorgverzekering 

Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, begint een eigen zorgverzekering. Het snelst groeiende zorgbedrijf in Nederland wil de concurrentie aangaan met grote zorgverzekeraars, zo meldt dagblad Tubantia. Jos de Blok presenteert zijn plan op 3 december. Dan begint ook een publiekscampagne. In 2017 wil hij ermee de markt op. 

Volgens De Blok gaat het bij de bestaande zorgverzekeraars puur om de commercie en de kosten en draait het te weinig om de zorg voor patiënten. "Er wordt veel geld uitgegeven aan dure commercials", zegt De Blok in Tubantia. “Men stelt steeds meer eisen, die niets met zorgverlening te maken hebben. Elk jaar zijn we druk met aanbestedingen, die een enorme papierwinkel opleveren. Het is echt onzinnig. Het kan beter en goedkoper. Wij richten ons op de kerntaak. Dat is het verlenen van zorg. ” 

De Blok wil maar één polis opzetten, waarbij alle verzekerden hetzelfde betalen en grote keuzevrijheid hebben. De nieuwe zorgverzekering is een initiatief van Buurtzorg en een aantal mensen die eveneens kritiek hebben op de huidige zorgverzekeraars, onder wie Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en oprichter van Urganda en Nederland Kantel en hoofdeconoom Marcel Canoy.

Bron: Skipr