Ouderen in problemen door budgetpolis

 

Patiënten die een budgetpolis hebben afgesloten bij hun zorgverzekeraar komen in de problemen doordat zij medicijnen alleen nog online kunnen bestellen. Met name ouderen kunnen niet goed met internet overweg, waarschuwen huisartsen. 

Op het platteland is het probleem het grootst, zegt Maarten Vermeulen van de Landelijke Huisartsen Vereniging maandag bij BNR. "Patiënten kunnen de herhaalrecepten ook nog bestellen bij de aangewezen apothekers van de zorgverzekeraar maar die zijn niet op het platteland aanwezig over het algemeen. Dat geeft grote problemen." Hoe groot het probleem is, is moeilijk vast te stellen. Maar Vermeulen merkt het ook in zijn praktijk. "Vanuit mijn eigen praktijk ken ik ook wel een voorbeeld van een oudere patiënt met een hersenaandoening die ook zijn medicijnen moest gaan bestellen via internet. Maar dat lukte hem gewoon niet. En dan heeft hij een probleem."

De budgetpolis is eigenlijk vooral bedoeld voor jongeren, die minder zorg nodig hebben, maar ook ouderen worden door de lagere prijs aangetrokken. 

 

Bron: Skipr.nl