Patiënten moeten meer bewegen!

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam houdt deze week een zogenoemde Beweegweek. Het ziekenhuis wil patiënten meer laten bewegen zodat hun herstel sneller verloopt en hun gezondheid verbetert.

Tijdens de Beweegweek zijn er verschillende activiteiten voor patiënten te volgen. Volgens Neuroloog Renske van den Berg-Vos is bewegen niet alleen leuk, maar ook serieus bedoeld. “Stilzitten is het nieuwe roken, wordt weleens gezegd. Het werkt welvaartsziekten in de hand. Waarom zouden alle opgenomen patiënten constant in bed moeten liggen? Het risico op complicaties zoals longontsteking, decubitus, obstipatie en psychosociale problemen, neemt hierdoor aanzienlijk toe.”

Ook na deze week blijft het ziekenhuis patiënten stimuleren om te blijven bewegen. Opnamefolders en opnamegesprekken worden aangepast en patiënten kunnen op de afdeling zelf aan de slag met gewichten.

Het ziekenhuispersoneel heeft zelf ook een filmpje gemaakt om mensen enthousiast te maken meer te bewegen. Bekijk de video via deze site: http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2014/sneller-herstellen-door-beweging/